12:00

Johannebergs IF (D6H)

Referat

Förlust i genrepet

Det blev en knapp förlust mot Johanneberg i den sista träningsmatchen innan serien.
En bra första halvlek och en riktigt bra första halvtimme renderade bara i ett mål framåt, på straff. Detta trots många minst sagt helkaratiga målchanser. Under tiden hade dock Johanneberg gjort mål på sin första riktiga målchans, ett friläge.
Andra halvlek är det ingen vacker tillställning från något av lagen och det är frustrerat på plan från samtliga 22 över hur spelet fortgår. Dom många misstagen kan dock ha sin förklaring i värmen och dom få avbytarna.
Johanneberg kontrar in 1-2 ett par minuter innan fulltid och känslan är att det är onödigt.
Positivt att vi spelar såpass bra i första halvlek och egentligen så är det inte dåligt att släppa till två skott på mål under en hel match. Men vi borde ha gjort fler mål framåt, det räcker inte att säga att vi spelar bra och kommer till lägen, slutprodukten måste vara mål oftare.
Nu blickar vi framåt mot seriestart, där vi i augusti möter alla dom tre högst tippade lagen i 6A. En utmaning som heter duga!

Matchens GaFFlar:

Manne - Växer för varje träning och match. Tar bra beslut både offensivt och defensivt och har en fin touch i passningsspelet och på fasta.

Effe - Obegripligt hög arbetskapacitet trots värmen. En målskytt OCH lagspelare, sällsynt i dagens lokalfotboll.

Johannes - Apropå arbetskapacitet så undrar man hur många löpmeter denna spelaren tar per match. Dyker ofta upp i händelsernas centrum och är kanske den spelaren som övertygat mest i GaFF under världens längsta försäsong.